22 augusti 2015
14:00

Referat: Strömtorps IK - Västanviks AIF

Seriefinal mot Strömtorp borta var på förhand en match som man såg fram mot med lite fasa med tanke på vad som hände i hemmamatchen mm.
Det visade sig också redan före start att det skulle visas vem som bestämmer då vår förfrågan om en vattenpaus i varje halvlek nekades av hemmalaget vilket vad jag vet sällan händer när det är stekande hett i solen.
(Nu tror jag detta gynnade vårt lättare lag i längden så ....)

Det blev också som väntat en match med mycket känslor på många håll.
Vi fick sämsta tänkbara start då vi slarvade lite vid ett uppspel som de skoningslöst utnyttjade genom att lite enkelt skaffa sig ett friläge med 1-0 som resultat.
Så typiskt för oss denna säsong då vi blir skoningslöst straffade så fort vi gör misstag i de bakre regionerna.
Detta gav naturligtvis Sik råg i ryggen samtidigt som det satte oss i lite bryderier. Nu kunde de spela det spel som de behärskar perfekt dvs tight defensiv o långa bollar på deras starka targetspelare i kedjan som i första hand söker fasta situationer som hörnor o frisparkar där de är riktigt giftiga.
I 12:e minuten fick vi till ett bra anfall där Djuka hittar Igor med en fin boll på vänsterkanten och lite trängd i vänsterläge rullar Igor bollen förbi målisen men tyvärr hinner en back upp bollen innan mållinjen.
Minuten senare kommer kvitteringen tror vi när ett långt inkast skarvas vidare av Nikola o Micke får fullträff på volley men domaren hade hittat nått fel på vägen o blåste frispark, jag vet inte än varför.

Vi låter inte detta sätta ner humöret för mycket utan fortsätter rulla på för att försöka dyrka upp deras kompakta defensiv. Mitt i halvleken trasslar vi till det i försvaret vilket ger dom ett läge som missas.
I 24.e minuten får vi se att anfall av samma kaliber som i föregående matcher när vi rullar bort dem helt på mittplan innan bollen kommer ut till Philip på högerkanten. Han slår ett hårt fint inlägg som vi bara är millimeterar från att styra i mål.
Det blir nu en period med mer ställningskrig o långbollar vilket passade Sik som handen i handsken men vi har bra huvudspelare i backlinjen så oftast löste det sig bra men i den 28:e minuten fick de vad de sökte nämligen frispark. Den blev som oftats farlig då den skruvade sig mot ena stolpen ytanför Brancos råckvidd men som tur var tog den i stolpens utsida.
Innan paus fick vi en fin chans till när Igor fick en boll på vänsterkanten o väntade in medspelare innan han hittade Dusan inlöpandce centralt. Dusan fick passet strax utanför strafflinjen men skottet blev inte bra så bollen gick utanför.

Paussnacket var full av tillförsikt då vi var det laget som var spelförande och vi vet att då kommer chanserna.
Spelet i andra var ganska lika det i första dvs vi försökte driva upp tempot och Sik sökte omställningar med långa bollar när vi tappade bollen. tyvärr är det lite enklare att ligga o vänta på misstag än att dyrka upp en dicciplinerad defensiv så vi hade svårt att få bra lägen även om vi skaffade oss många hörnor.
Tyvärr har vi svårt trots bra huvudspelare att få till farligheter på dessa då vi inte är synkade som det verkar. Lång hörna så är våra nickare vid främre stolpen och vice versa.

Vi hade en del lägen då kantspelare fick bollen men istället för att utnyttja läget en mot en är vi passiva o väntar till fler försvarare är på plats och då är det svårt att göra nått konstruktivt.
Sik jobbade på sin gameplan och den kunde släkt matchen mitt i halvleken när de lyckades få med sig en frispark i kanonläge. den blev också bra slagen och alla följde bollen utan att andas men när den tog i överliggaren kom andan tillbaka hos alla av olika anledningar.
Vi ville dock inte ge upp utan fortsatte utan att stressas att rulla boll för att få läget vi önskar och detta imponerar på vårt lag iår. Att hur illa det än ser ut så tappar vi inte fokus på spelet utan vet att vi är otroligt spelskickliga så ska man stå emot oss i 90min så måste man ha fokus i 90min o det är inte lätt. Måste säga att undertecknat ibland känner att men fan börja slå lite långbollar o flytta upp folk men lagets sätt verkar funka kanonbra hitills.

Idag var det dock lite i senaste laget det löste sig men det gjorde det hela så jävla skönt på alla sätt och ni som inte var med har nog svårt att fatta hur jävla skön denna kvitteringen var.
Denna kom på en iskall straff av vår målkung Igor som är obeveklig när det luktar mål.
uppkomsten till straffen är att vi spelar loss bollen på mittplan och ser Igors löpning mot mål. Bollen ser ut att vara lite för lång men Igor visar fantastisk offervilja o mod då han inte lägger av löpningen trots att målisen ser ut att komma först. Han ger allt o kommer före målvakten som tack vare detta rammar Igor bakifrån och det är inte mycket att välja på för domaren även om jag har sett såna situationer utmynna i intet. Det blev inte heller så mycket protester från bänken som väntat men springer man ner en spelare i ryggen som har bollen framför sig i straffområdet så är det ju en given straff och ska vi vara småaktiga kanske en varning varit befogad.
Straffen tar Igor själv hand om trots att många säger att den som blivit fälld inte ska lägga straff. Detta är nog bara ett tyckande som finns i sverige för Igor är som vanligt iskall när målläge finns o kvitteringen sitter som en smäck.
Fy fan va skönt på så många olika sätt.

Då detta måste känts som ett riktigt hugg i hjärtat för Sik väntade vi oss nu en massiv offensiv från dom men jag tror att de var ganska tröttkörda så när vi hade boll så atackerade de ingenting. Det verkade som om vi rullat boll i backlinjen hade de inte brytt sig att försöka ta bollen men tyvärr var inte vi nog kalla utan sökte spelare högre upp med bollar som de kunde bryta o då tände de till. Detta då de kunde lyfta upp o fixa frisparkar som nån gång var okej men lika många gånger billiga. Detta var dock farliga lägen med deras styrka i huvudspelet men nu klev Branco in i handlingen och var kung i straffområdet så vi kunde andas ut.
Vi var troligen i slutet laget med bäst krafter kvar men en pinne i denna match var så jävla skönt att ta med hem så vårt fokus låg på att hålla detta tiden ut o det kändes också som de såg detta som det optimala som läget var just då med tanke på det byte de gjorde.

Resultatet stod sig tiden ut och då jag av olika anledningar känt olust inför denna match är jag otroligt imponerad över hur spelarna fixade denna uppgift på ett samlat sätt.
Vi möter ett lag som på pappret är fysiskt överlägset och vill utnyttja detta men vi viker inte ner oss en tum och då vi även fixar det psykiska spelet kan vi åka hem med en jävligt härlig poäng.
Vi visar än en gång att vi klarar av toppmatcher med några spelare borta vilket gör att vi kan se fram med tillförsikt på kommande matcher.

Matchfakta: 1-1 (0-1)

0-1 7min Misstag i uppspelsfasen av oss ger dom läge att fixa friläge
1-1 85min IGOR (straff) Igor nedsprungen av målisen efter fin långboll. iskall straff